Proposta de resolució per al trasllat dels nius de cigonyes de les sitges

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , , .

Demanem que la Paeria traslladi els nius de cigonyes de les sitges abans de la demolició dels edificis, respectant la temporada de cria d’aquestes aus.

Davant l’anunci que l’Equipament Comunitari de Múltiples Usos s’ubicarà finalment al solar ocupat per les sitges de l’antiga SEMPA a Pardinyes, el comúdelleida proposa que es prenguin les mesures necessàries per protegir la colònia de cigonyes que s’hi allotja. La proposta de resolució inclou dos punts instant l’ajuntament a la reubicació dels nius i a fer els treballs fora del període de cria de les cigonyes.

Els edificis de les Sitges acullen una de les principals colònies de cigonyes del municipi, amb més de 30 nius i uns setanta exemplars d’aquesta espècies protegida, que té un dels seus principals hàbitats a les comarques de la plana de Lleida.

La Llei 42/2007 del Patrimoni Natural i la Biodiversitat inclou la cigonya blanca entre les espècies subjectes a mesures de conservació especial, amb necessitats de protecció de les seus àrees de reproducció.

La cigonya blanca està inclosa també en la Llista Roja d’Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, tot i que en els darrers anys la població d’aquestes aus ha anat augmentant i actualment està classificada en la categoria de «preocupació menor».

El Comú de Lleida demana traslladar les cigonyes de les sitges de Pardinyes fora de la temporada de cria de l’espècie

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest