Proposta de resolució per millorar la transparència dels decrets i convenis de la Paeria

Posted on Posted in Notícies.

El comúdelleida ha presentat una proposta de resolució a la Comissió de Transparència de la Paeria per a que es publiquin a la web els decrets d’alcaldia i els convenis de l’ajuntament.

La resolució estableix que abans de final d’any, la Paeria haurà d’haver posat a disposició de la ciutadania la relació dels decrets dictats pels diferents òrgans de govern des del 2017, indicant-ne el títol i l’òrgan emissor. Pel que fa als convenis, es publicarà el nom dels beneficiaris, la data i l’import del tots els convenis signats des del 2019.

Tots els grups de la corporació s’han mostrat favorables a la proposta, que es votarà en la següent comissió.

Amb aquesta resolució, el comúdelleida promou un pas més en la millora de la transparència que s’ha produït en aquest mandat, i s’afegeix a la web de pressupostos oberts i la publicació de les agendes dels regidors i regidores.

Una trajectòria en defensa de la transparència de la gestió pública

La transparència en la gestió pública és un dels eixos fonamentals del comúdelleida des del seu naixement, en tant que part imprescindible del control democràtic de l’acció pública. La transparència permet també avançar cap a fórmules de govern obert a la intel·ligència col·lectiva, facilitant una participació ciutadana informada.

En l’anterior mandat el grup va ser molt crític amb la falta de transparència de la Paeria i la millora en la informació a la ciutadania va ser un dels eixos de l’acord de govern en aquest darrer mandat. Mentre el comúdelleida va ser a govern, la regidora Elena Ferre va impulsar i col·laborar dins l’àrea de govern obert, en la posada en marxa de la web de pressupostos oberts i l’agenda pública.

Aquí teniu la web de pressupostos oberts de l’ajuntament.

Aquí podeu consultar l’agenda pública dels regidors i regidores de la Paeria.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest