Propostes del comúdelleida per aclarir les condicions d’ús dels Centres Cívics

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Reclamem que es modifiqui la taxa municipal d’ús de sales als centres cívics per facilitar-ne l’ús gratuït per part de comunitats de veïns i que els partits polítics respectin el protocol d’ús d’aquests espais, que n’exclou els actes de partit.

Registrem una proposta per a la Comissió Informativa per les polítiques de la gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica, per tal que les comunitats de veïns puguin accedir gratuïtament als Centres Cívics, per celebrar les seues assemblees anuals o les extraordinàries, amb un màxim de dues activitats gratuïtes anuals.

«Les comunitats de propietaris són entitats de caràcter civil sense afany de lucre i que per tant s’haurien de beneficiar de l’accés gratuït als centres cívics que es contempla per a associacions sense ànim de lucre» ha explicat el regidor Sergi Talamonte.

En relació a la recent polèmica pel cobrament de lloguer de sala a una comunitat de veïns, la regidora Elena Ferre ha reclamat a la regidora de Participació, Marta Gispert, que la Paeria assumeixi el seu rol per garantir els usos dels espais municipals. «No són les associacions de veïns les que han d’autoritzar o no l’ús dels equipaments municipals, ni fixar si es cobra o no o quant, sinó que és responsabilitat de l’ajuntament», ha dit Elena Ferre en la Comissió de Transparència d’aquest matí.

Abús en l’ús dels Centres Cívics per part de partits polítics

En la mateixa comissió, Elena Ferre ha denunciat que alguns partits polítics «estan utilitzant els centres cívics per fer activitats de precampanya, tot i ser sabedors que el protocol d’ús d’aquestes instal·lacions només reserva per a aquest tipus d’actes les sales Jaume Magre i Alfred Perenya».

Per això, ha reclamat responsabilitat als propis partits polítics i a la regidoria de Participació per complir amb les condicions d’ús dels Centres Cívics. «El comúdelleida està usant el seu local o pagant sales privades per fer actes de partit, mentre veiem com altres partits intenten aprofitar-se de condicions d’ús gratuït dels Centres Cívics que estan pensades per a associacions i veïnat, no per a les campanyes electorals dels partits», ha reblat la regidora del comú.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest