Rebutjem l’assetjament per part d’alguns col·lectius contraris a l’equipament comunitari de Pardinyes contra Sergi Talamonte

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Notícies.

El comúdelleida condemna l’assetjament personal a què està sent sotmès el regidor de la formació a la Paeria Sergi Talamonte per part d’algunes persones que justifiquen la seva actitud en l’oposició al projecte d’equipament comunitari previst per l’ajuntament de Lleida al barri de Pardinyes, amb el qual el comúdelleida s’ha mostrat també crític.

Protesta política versus assetjament personal i familiar

Talamonte, que en els darrers mesos ha estat objecte de diverses accions intimidatòries, des d’encartellades a l’entorn del seu domicili, atacs contra el seu vehicle o, com va passar aquest dilluns, concentracions de protesta davant de casa seva, ha presentat una denúncia davant els Mossos d’Esquadra després que algú omplís de cartells el camí que duu a la torre que la seva família té a l’horta.

El comúdelleida respecta, com no pot ser d’una altra manera, el dret de tothom a protestar, a manifestar-se i a expressar les seves opinions, però considera que en el cas de Sergi Talamonte s’estan traspassant límits que converteixen el que seria una legítima oposició a un projecte municipal en un assetjament personal que també té un impacte negatiu en la seva unitat familiar. El comúdelleida anima els veïns i veïnes contraris al projecte d’equipament municipal a que canalitzin la seva oposició amb la contundència que considerin, però sempre dins dels límits democràtics del respecte a la llibertat i la intimitat personal i familiar de tothom.

El debat polític entorn els equipaments

El comudelleida considera que l’atenció a la campanya de temporeres i la inclusió social són temes de ciutat que cal treballar des de consensos amplis, tant en l’àmbit polític com social. Per això cal crear les condicions per a un diàleg que superi la polarització, i que tingui un compromís clar per arraconar els insults, l’assetjament i els discursos de la por i la criminalització de la pobresa.

El comúdelleida recorda la seva posició crítica sobre les dimensions i la capacitat prevista pel govern de la Paeria per a l’equipament previst a Pardinyes i considera necessària una actuació que situï i dimensioni aquest equipament en una xarxa de recursos que compti amb diversos equipaments col·lectius de primera acollida i pisos per atendre tant les necessitats de la campanya de la fruita com les d’atenció a les persones sense llar.

Lleida, 25 de gener de 2022

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest