Reclamem informació i un pla de treball clar en polítiques de mobilitat

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , , , .

El comúdelleida ha expressat la seva preocupació per la inacció en el tema de la mobilitat en la ciutat per part del govern, durant la darrera reunió de la Comissió Informativa de Seguretat i Mobilitat.

Des del comúdelleida s’ha tornat a reclamar informació sobre els avenços en matèria de mobilitat, especialment en relació a la implantació de la zona de baixes emissions i la resolució de problemàtiques relacionades amb el servei de transport públic.

«El canvi en la mobilitat és un repte de ciutat i el govern no ens està traslladant cap informació ni cap proposta sobre què vol fer amb la zona de baixes emissions ni sobre com pensa reforçar el servei d’autobús abans de posar restriccions a la circulació de vehicles privats» reclamava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Des del comúdelleida fa temps que es reclama un pla de treball clar i obert a les aportacions dels diferents grups municipals, «i per això avui ens ha sobtat que la regidora ens informi que estan a punt de licitar un projecte de ZBE quan en cap comissió informativa s’ha compartit informació sobre els plans del govern al respecte», explicava Laura Bergés.

El comúdelleida ha subratllat que la ciutat de Lleida es troba en un moment en què és imprescindible millorar el transport públic i fomentar alternatives de mobilitat sostenible, i per això ha lamentat la proposta del govern de donar de baixa la paeria de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), una entitat fonamental en el desenvolupament de polítiques de mobilitat sostenible i eficient a nivell local i regional.

«No entenem el fet de renunciar a la col·laboració amb una entitat com l’AMTU, justament en el moment en què hem de reformular el servei d’autobús urbà», explicava la Laura Bergés. «El que hauria d’estar fent la regidora de mobilitat, al nostre entendre, és el contrari, aprofitar al màxim els serveis que ofereix o com a mínim explorar quin és el suport que ens podria donar en la reformulació i municipalització del servei d’autobús, abans de prendre la decisió de sortir-ne», afegia.

El comúdelleida reafirma el seu compromís amb la millora de la mobilitat i continuarà treballant activament per implementar mesures que beneficiïn a la ciutat, malgrat la decisió presa de forma unilateral de donar-se de baixa de l’AMTU.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest