Reclamem més atenció del govern a les propostes dels consells de zona

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , , , , .

Tiren endavant les nostres propostes per donar un impuls al treball dels consells de zona i per garantir el seu reconeixement com a part de l’estructura municipal.

La Comissió Informativa per les polítiques de la Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica celebrada aquest matí ha donat llum verda a les propostes de resolució i precs del comúdelleida per impulsar plans de treball de les entitats veïnals de la zona Escorxador-Templers-Instituts i del Centre Històric, així com les esmenes al Reglament Orgànic Municipal per incloure-hi el reconeixement dels òrgans de participació ciutadana.

«Esperem que l’aprovació d’aquestes propostes doni l’impuls que li està faltant al govern en el desenvolupament de les propostes de millora dels barris que estan sorgint dels consells de zona», ha explicat Sergi Talamonte. «Estem veient que alguns regidors potser no es creuen prou el que deia el Pacte d’Entesa respecte a considerar la participació com un eix vertebrador de totes les polítiques municipals». Per això, el grup municipal valora positivament la comissió d’aquest matí i els compromisos adquirits per la regidora de Participació.

Desenvolupar el pla de treball de la zona 07

A la comissió d’aquest matí s’ha aprovat reprendre el pla de treball que va sorgir del consell de la zona 07 (Escorxador, Templers, Instituts) que va quedar aturar després de la sortida del comúdelleida del govern. «El nou regidor de zona, Josep Ramon Castro, no ha fet res en relació al pla de treball que ja estava elaborat i de fet, ni tan sols s’ha reunit cap vegada amb les associacions del barri», ha lamentat el regidor del comú, Sergi Talamonte. Per això, el grup havia presentat una proposta de resolució amb aquest pla de treball, que inclou mesures en l’àmbit de la dinamització cultural, la mobilitat i la transició ecològica.

La regidoria de participació ha assumit la reactivació d’aquest pla de treball. La regidora Marta Gispert s’ha compromès ha reprendre els processos de debat al consell de zona i a traslladar les propostes a les regidories de l’ajuntament concernides.

Encara en relació a la zona 07, la regidora de participació ha assumit la proposta del comúdelleida per valorar l’opció que el Local Social de Templers-Escorxador esdevingui un Centre Cívic, una demanda que s’havia plantejat en el marc del Consell de Zona.

El Consell de Zona 01 debatrà les propostes de Som Veïns

El comúdelleida també ha instat al govern a que posi en marxa un procés de debat en el Consell de Zona 01 del Centre Històric per desenvolupar les propostes presentades per la plataforma Som Veïns. L’entitat veïnal ha plantejat diverses mesures per a la millora de la convivència i la seguretat al barri, la dinamització econòmica i la vianalització de carrers.

Des de la regidoria de participació s’ha valorat positivament el prec del comú per posar en marxa l’estudi i debat de les propostes presentades per la plataforma veïnal, que es traslladarà a la Comissió Permanent del consell de zona.

Finalment, la comissió d’avui ha aprovat també la proposta del comúdelleida per reobrir la sala de lectura al Centre Cívic de La Bordeta. L’Ajuntament es compromet a revisar l’espai destinat a aquest ús per fer-lo més confortable i dotar-lo de material actualitzat. Queda pendent definir el tipus de gestió i dinamització de l’espai.

Els consells de participació ciutadana com a part de l’estructura municipal

Per altra part, a la comissió informativa d’avui s’han aprovat les esmenes del comúdelleida al Reglament Orgànic Municipal (ROM) per incloure-hi el reconeixement dels consells de zona, els consells sectorials i el consell de ciutat com a part de l’estructura orgànica municipal. Les esmenes han comptat amb el vot favorable del grups de govern, ERC i Junts, a més del comúdelleida.

L’actualització de la regulació d’aquests consells queda ara pendent de la revisió del reglament de participació ciutadana, però amb la seua inclusió al ROM se’n garanteix el reconeixement com a part de l’estructura municipal.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest