Reprenem la feina de l’OCM Lleida per la transparència i la participació

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .

Tal com hem determinat a les assemblees, una de les prioritats del Comú ha de ser potenciar l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM). En aquesta web podeu veure què és un OCM i hi trobareu també l’enllaç als OCM que hi ha actius.
En resum, és una eina de transparència i auditoria dels comptes municipals (d’on vénen els ingressos, en què es gasten, amb una presentació fàcil d’entendre i que pot arribar fins al màxim detall). I és també una eina de participació que ajuda a la gestió de peticions ciutadanes d’informació municipal (presentar peticions, fer-ne el seguiment, publicitar quina és la resposta, o no resposta, de l’ajuntament…)
Aquí a Lleida es va començar a fer feina per posar en marxa un OCM Lleida, però ha quedat una mica estancat, per manca d’habilitats tècniques informàtiques i per falta de gent dedicada. Però en tot cas, ja hi ha molta feina feta de recollida de dades pressupostàries.ocm lleidaDivendres 19 a les 19h es convoca reunió de l’Observatori Ciutadà Municipal a l’Antares (Lleida) 
Aquí a Lleida ja s’ha començat a fer feina per posar en marxa l’OCM Lleida, tot i que encara no s’ha pogut implementar el web amb la informació recollida. Per mirar d’impulsar l’OCM Lleida i organitzar la feina per als propers mesos, ens trobem el divendres en una reunió oberta a totes les persones que vulgueu aportar alguna cosa a aquest projecte.
Més informació:
Què és un OCM
OCM Lleida al Facebook
OCM Lleida al Twiter
Gràcies i fins divendres

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest