Respostes inexistents o ambigües a gran part de les preguntes del Comú sobre decrets d’alcaldia

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , , , , .

L’alcalde Àngel Ros va entregar divendres passat -en el darrer dia de termini per fer-ho- les respostes a les 15 preguntes que el Comú va formular sobre decrets d’alcaldia un mes enrera, en el ple d’octubre. Malauradament l’equip de govern deixa sense resoldre moltes de les qüestions que vam formular, idèntica situació a la que vam viure amb les respostes que se’ns van lliurar en el ple anterior. Recollim les 6 preguntes desateses en aquesta ocasió:

  • Pot justificar en concepte de què la Paeria ha pagat més de 19.000 euros en menys d’un any al despatx de l’advocat particular del sr. Àngel Ros? Resulta una mofa que es limitin a dir “Corresponen a serveis d’assessorament jurídic i actuacions judicials” sense atendre a la petició dels casos concrets a que es refereixen els citats serveis.
  • Pot detallar l’assessorament jurídic rebut i justificar en detall els dictàmens jurídics que s’han pagat en cadascuna de les factures (al gabinet del sr. Sapena) inclosa la del decret 3160? “S’ha demanat als serveis jurídics, i es lliurarà quan es tingui, informació sobre els conceptes de l’assessorament i de les actuacions judicials objecte dels pagaments d’honoraris efectuats”. La voluntat de no respondre per part de l’equip de govern es fa evident si tenim en compte que aquestes preguntes van ser registrades fa més d’un mes, fent evident el menyspreu a la tasca de fiscalització que hem d’exercir els grups polítics de l’oposició.Ple Paeria 27 nove 2015 (5)
  • Quin és el termini legal per donar compliment al decret 6367 que obliga a la legalització del tancament a base de blocs de formigó i amb una tanca metàl·lica que està impedint l’accés de camions a la Granja Pifarré? Ha ordenat l’ajuntament mesures com l’enderroc o retirada del tancament? Farà alguna cosa la Paeria per solucionar el mal que està causant a la Granja Pifarré aquesta obra feta sense llicència municipal? Respecte a la denuncia presentada el 19 de juny de la irregularitat urbanística en relació a l’habitatge construït per José Luís Plaza, quines actuacions ha fet la Paeria. Se’ns respon que “es van contestar al ple”. Això és fals. Al Ple es va respondre a un altra pregunta, d’un regidor de la Crida, sobre la granja Pifarré.
  • 6335. Quantes persones està previst que accedeixin a les activitats aquàtiques per a la gent gran per les quals la Paeria paga 866,66€ mensuals al Col·legi Episcopal? S’omet qualsevol referència a aquesta pregunta. Denota una greu falta de seriositat que s’ignori una pregunta que hem formulat seguint el procediment administratiu establert.
  • 6344. Per que es paga a 17,5 euros l’hora la neteja del Museu dels Gegants a la mercantil  Clanser SA, un cop ampliat el servei, mentre que en altres espais municipals com el Centre Obert el Mercadet (segons decret 6880) es paguen a 14,46€ a la mateixa empresa? Es donen uns arguments que de cap manera responen a la pregunta: “El preu hora és el mateix en els dos, computant a raó de 4,3 setmanes per més (52/12 = 4,3)”

“Malgrat la nostra voluntat de fiscalització de la tasca de govern ens tornem a trobar amb un mur en l’accés a la informació. Moltes respostes són incomplertes, fet que valorem com una burla a la ciutadania en general i en especial a la gent que ens ha fet confiança en els darrers comicis municipals”, valora el regidor del Comú Carlos González, que remarca: “fins i tot s’ha omès donar cap resposta a alguna pregunta, sense explicar per què”.
Es continuen desatenent la resta de peticions d’informació
Malauradament, els silencis no només arriben en les preguntes a decrets, sinó també en la resta de peticions d’informació del Comú. “Reiterem que l’equip de govern segueix incomplint els terminis de resposta que marca la Llei de transparència” recorda González. Us vam explicar fa uns dies que l’equip de govern tot just respon 1 de cada 6 peticions d’informació. Ara cal afegir entre les demandes desateses les d’octubre, ja que es van presentar a mitjans d’aquell mes i avui mateix expira el termini per respondre-les, segons la Llei de transparència.
Demà es presenta la moció pel compliment de la ILP de pobresa energètica
La Taula contra la pobresa energètica presenta demà a les 11:30 al registre de l’OMAC la moció que ha rebut fins ara el suport de 28 entitats, sindicats i grups polítics -entre els quals el Comú- pel compliment de la llei 25/2015 de pobresa energètica. Al mateix OMAC faran atenció als mitjans.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest