Resultats de la primera volta de les primàries

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , .

El comúdelleida ha tancat la primera volta de les primàries, que determinarà l’ordre provisional de la llista electoral per a les eleccions municipals del 2023.

Han participat a les primàries un total de 320 persones, que han votat telemàticament (18 persones) o en alguna de les 14 taules de votació presencial que s’han muntat al llarg dels dos caps de setmana de primàries (302 persones). En la votació presencial, hi ha hagut 7 paperetes nul·les i una en blanc. Cada persona havia de marcar tres noms, per tant, les 295 paperetes amb vots vàlids han sumat 936 vots a candidats i candidates. De la papereta en blanc no se’n recull cap vot.

La candidata més votada ha estat la Laura Bergés Saura, seguida per l’actual regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte Sánchez, Jordi Cirpriano Líndez, Anna Mayench Calero i Alfred Sesma Siuraneta.

Des de la comissió electoral, encarregada de vetllar pel procés i de l’escrutini s’ha destacat la tasca realitzada per la vintena de persones voluntàries mobilitzades per dur a terme el procés de primàries, i un resultats que combinen la renovació i l’experiència.

En la segona volta de les primàries, que se celebra el proper diumenge, 27 de novembre, l’assemblea del comúdelleida consensuarà qui encapçala la llista. Els criteris que es tindran en compte són la voluntat o disposició de les persones candidates a ocupar la posició de cap de llista, i els criteris de paritat del comúdelleida, pels quals almenys un de les dues primeres persones ha de ser dona.

La llista definitiva per a les eleccions es completarà al llarg dels propers mesos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest