Reunió del Comúdelleida amb la Fundació Aspros per tractar iniciatives inclusives

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Els representants de la Fundació i la regidora del Comúdelleida, Laura Bergés han coincidit en la necessitat de reforçar les polítiques d’inclusió social de la Paeria amb mesures per millorar l’accessibilitat física i cognitiva a instal·lacions, activitats i transport públic municipals.

La regidora ha coincidit amb la responsable d’accessibilitat cognitiva i comunicació alternativa, Rosana Ramírez, amb la directora dels centres ocupacionals, Silvia Sans i el director Enric Herrera; en avançar en l’ús de la contractació pública com a eina per al foment de l’ocupabilitat de les persones amb dificultats especials d’inserció laboral i reforçar les polítiques d’habitatge que facilitin l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i trastorn mental, han estat altres temes centrals en la reunió que han mantingut aquest matí.

La Paeria ha d’acompanyar amb més eficàcia la tasca d’inserció que fan entitats com Aspros, i incorporar els criteris d’inserció i accessibilitat a les polítiques municipals perquè són en benefici de tota la ciutadania“, explicava la regidora del Comúdelleida Laura Bergés.

En aquest sentit, s’ha posat sobre la taula la necessitat de reforçar els criteris d’accessibilitat en el disseny de la mobilitat urbana, amb mesures com l’increment del temps semafòric per a vianants o un millor manteniment dels carrers, que beneficia tant a persones amb alguna discapacitat com al conjunt de la població. “Incorporar la mirada de les persones amb vulnerabilitats i d’entitats com Aspros ens ajuda a fer una ciutat més amable amb tothom”, defensava la regidora Laura Bergés.

Els responsables de Fundació, per la seua part, han traslladat al grup municipal la petició que s’avanci en garantir l’accessibilitat física però també cognitiva en els serveis municipals, amb millores en la senyalització en edificis municipals o l’adaptació dels programes de les activitats culturals i festives per fer-los accessibles a persones amb discapacitats cognitives i sensorials.

Aspros i el Comúdelleida han coincidit en la necessitat de prioritzar polítiques d’habitatge i la contractació pública amb reserva a centres especials de treball.

Des del Comúdelleida estarem atentes a què es mantinguin i ampliïn les reserves a centres especials de treball en la contractació pública“, afegia la regidora. Per altra part, el Comúdelleida ha traslladat a la Fundació la seua preocupació per la falta d’avenços en polítiques d’habitatge públic que puguin complementar la tasca que estan fent les entitats privades.

Des del Comúdelleida s’ha valorat la important tasca de la Fundació Aspros a Lleida, per la feina d’acompanyament que fa a les persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns mentals i les seues famílies i els nombrosos projectes que en fomenten la inclusió laboral i l’autonomia personal. “Des de la Paeria hem de col·laborar per fer una ciutat més inclusiva i polítiques locals centrades en el benestar de les persones“, reclamava la regidora Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest