Rutllant s’oblida de les clàusules socials i ambientals en la contractació de la neteja i manteniment de la Mitjana

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida denuncia que la contractació del servei de manteniment i neteja del Parc de la Mitjana i el Camí del Riu no respon als compromisos del pacte d’Entesa d’impuls a la contractació socialment i ambientalment responsable. Reclama que la regidoria de transició ecològica mantingui els criteris socials i ambientals en la contractació de jardineria que s’aplicaven abans del canvi en la titularitat de la regidoria.

El Plec de clàusules administratives del contracte ha donat prioritat al criteri econòmic, valorat en 60 punts, sense incloure cap reserva per a centres especials de treball o a programes d’inserció laboral de cap tipus, tal i com permet la llei. Amb aquest criteri es deixa en desavantatge les empreses i centres de treball que tenen com a finalitat primordial la inserció laboral de persones amb discapacitat o en situació de risc d’exclusió social, i que no tenen tant marge per competir amb els preus amb les grans empreses de serveis.

Per altra part, el plec de clàusules només valora en un màxim de 10 punts les mesures mediambientals de les propostes. En aquest cas, es té en compte la gestió de residus i de l’aigua, la millora de la biodiversitat i l’ús d’energies renovables, però no es contemplen altres aspectes com per exemple la incorporació de vehicles elèctrics.

El Comúdelleida ha traslladat les preguntes sobre aquestes mancances en el contracte a la Mesa de Contractació. En el mateix sentit, en la Comissió informativa d’urbanisme i transició ecològica, el comú ha reclamat al regidor Jaume Rutllant la inclusió de clàusules i criteris socials i mediambientals a tota la contractació publica de jardineria, tal com va començar a fer en la primera part del mandat l’anterior regidor Sergi Talamonte.

Accés a tota la documentació de la licitació

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest