Salut pública i aplicació de productes fitosanitaris a Llívia

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

Problemes de salut entre el veïnat afectat i males pràctiques en l’aplicació de fitosanitaris en el cas de Llívia

Arran de les preguntes formulades pel comúdelleida en la comissió d’urbanisme, el grup municipal ha pogut constatar que l’aplicació de fitosanitaris en una finca limítrof amb la zona urbana de Llívia ha provocat problemes de salut a diferents veïns de l’edifici situat al carrer des d’on s’ensulfatava. A més, aquest productes han afectat també a séquies i passos principals d’aigua.

De la informació rebuda, se’n desprenen també indicis clars de males pràctiques en la freqüència i les dosis d’aplicació dels productes fitosanitaris en la finca esmentada. Unes irregularitats que va reconèixer el propi regidor d’Urbanisme, Toni Postius, en la comissió informativa municipal.

«Reiterem que ens troben davant d’un cas que posa sobre la taula la necessitat que té un municipi com Lleida de tenir ben regulada l’aplicació de fitosanitaris en zona urbana i limítrof, des de la perspectiva de la protecció de la salut pública», ha valorat el regidor Sergi Talamonte. «Això no va de restringir l’activitat agrària, ni d’afegir regulacions a l’ús agrari dels fitosanitaris a l’Horta; estem parlant de regular si es pot ensulfatar, i com, en un carrer de la ciutat, a tocar d’un habitatge», ha afegit.

El comúdelleida reclama al govern que posi en marxa la taula que va anunciar al juliol per avaluar aquesta problemàtica i valorar la regulació pertinent, per evitar nous problemes en la propera campanya agrària.

 

Informacions prèvies sobre el tema:

Demanem actuacions per protegir la salut de les persones davant l’aplicació de pesticides en finques adjacents al nucli urbà

Opacitat i inacció del govern en la protecció de la salut en l’aplicació de fitosanitaris

L’ús de fitosanitaris a debat Article a La Manyana

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest