Sobre la participació del Comú a l’Assemblea 2015

Posted on Posted in Notícies.

Partim del mandat de l’assemblea del comúdelleida del 18 de octubre i l’assemblea extraordinària del 25 de Octubre, aprovat per consens: no excloure ningú de cap partit i anar com a agrupació d’electors.
Membres del comúdelleida vam assistir a algunes de les trobades d’Assemblea 2015 perquè consideràvem que hi ha molts punts de confluència. La setmana abans de l’assemblea del 5 de novembre d’Assemblea2015, la comissió d’enllaç de comúdelleida prenem la decisió participar activament en la constitució d’un possible marc de confluència per presentar una candidatura unitària a les municipals.
Fem un enviament al adherits convocant a participar, i a implicar-se en les comissions de treball d’Assemblea2015.

Partim del mandat de l’assemblea del comúdelleida del 18 de octubre i l’assemblea extraordinària del 25 de Octubre, aprovat per consens: no excloure ningú de cap partit i anar com a agrupació d’electors.

Durant les dues assemblees següents s’evidencia la reticència, per part dels impulsors de l’Assemblea2015, a modificar uns acords fundacionals que inclouen, entre d’altres, deixar fora tota formació política que hagi tingut responsabilitat als equips de govern anteriors a la ciutat. Així mateix, s’aprecien diferències en quant a la fórmula electoral i l’orientació de fons dels projectes (més centrat en una clara definició ideològica anticapitalista d’oposició en el cas d’Assemblea 2015; més centrat en el canvi en els mètodes de fer política i una voluntat propositiva de govern, en el cas del comúdelleida).
En la participació en les comissions de treball de l’Assemblea 2015, constatem que es produeixen situacions de tensió pel fet d’aportar propostes fruit del documents de treball adoptats a les assemblees del comúdelleida. Propostes en els àmbits organitzatius, programàtics i d’eines de comunicació que no són ben rebudes.
Per últim, en la darrera Assemblea2015 del 19 d’octubre, on s’havia de debatre la fórmula electoral i els primers treballs de les comissions, es planteja un canvi en l’ordre del dia per votar primer si es ratifiquen els consensos fundacionals. Durant el debat que es genera, membres de la comissió d’enllaç indiquem que, en aquest cas, el comúdelleida no podria participar d’aquest projecte. Com a mínim, no es compleix un dels consensos adoptats pel Comú. Diem que la relació entre comúdelleida i Assamblea2015 es debatrà en la propera assembles del comúdelleida del 13 de desembre.
També s’expressem la voluntat de buscar fórmules de col·laboració. En aquest sentit es reconeix a Assemblea2015 com un interlocutor dins d’un possible marc de confluència més ampli. Entenem que Assemblea 2015 ha de seguir el seu camí i el comúdelleida també. Amb l’esperança de trobar-nos en un moment o altre.

Es reconeix a Assemblea2015 com un interlocutor dins d’un possible marc de confluència més ampli. Entenem que Assemblea 2015 ha de seguir el seu camí i el comúdelleida també. Amb l’esperança de trobar-nos en un moment o altre.

En conseqüència molts del que participàvem en Assemblea2015 ens donem de baixa de les comissions de treball d’aquesta.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest