Sol·licitem mesures per abordar els problemes de neteja vinculats a les activitats comercials

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El grup municipal del comúdelleida demana al govern accions per acabar amb els problemes de brutícia que genera l’ús de bosses de plàstics als mercats de Pardinyes i Camp d’Esports i per una major implicació de comerciants i establiments de restauració en la neteja de l’espai públic que ocupen.

Cal fer una crida per establir mesures immediates per solucionar aquesta qüestió, mitjançant diferents campanyes de sensibilització i, si s’escau, de sanció“, explicava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

El grup municipal reitera la petició que ve fent en darrers anys de campanyes de conscienciació i control, amb vigilant i voluntaris durant els dies de mercat per informar els paradistes i controlar que facin una gestió adequada dels residus que generen, amb especial atenció a les bosses de plàstic que acaben escampades pels carrers.

El comúdelleida també manifesta la necessitat de realitzar un procés per implicar als comerços dels barris en la correcta gestió dels seus residus i el manteniment de la neteja al voltant del seu comerç. “Hi ha barris com el Clot, on l’Associació de veïns i veïnes, ja han expressat la importància d’aquesta demanda per mantenir els barris més nets“, defensava la Laura Bergés.

Seguint amb aquesta línia el comúdelleida insta al govern a preparar una campanya de sensibilització adreçada també als establiments de restauració. “Demanem als comerciants de bars i restaurant amb terrasses assumir la corresponsabilitat de mantenir net l’espai que ocupen“, reclamava la regidora del comúdelleida.

Aquesta sol·licitud inclou la neteja regular de les àrees que ocupen les terrasses i la gestió adequada dels residus generats des d’aquestes àrees comercials. El govern municipal ha expressat el seu compromís amb aquesta iniciativa i ha destacat la importància de la participació activa de la comunitat per aconseguir un canvi significatiu.

Amb aquestes accions el comúdelleida busca la implantació de millores en les operacions de neteja, en aquest cas, vinculades a l’activitat comercial per assegurar un entorn més net i sostenible.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest