Suport massiu a la moció del Comú pel rescat de l’AP2

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

Celebrem amb una satisfacció enorme l’aprovació de la moció que el Comú ha presentat al ple conjuntament amb ECP Ponent per demanar el #RescatAP2, amb vots a favor de tots els grups, excepte PP, que s’ha abstingut. Agraïm la responsabilitat dels grups que han donat suport a que la corporació es posicioni clarament per un rescat de la concessió de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida, una demanda històrica del territori que compta des d’avui amb aquest nou suport des de la Paeria.Com ha remarcat el regidor Sergi Talamonte en la seua defensa de la moció, un estudi de les entitats Conca 22 i Ateneu Popular Garriguenc posa de manifest l’enorme estalvi econòmic que suposaria aprofitar l’AP-2. El rescat de la concessió, que finalitza el 2021, no supera els 85,5 milions, davant dels més de 300 que costaria una obra com el desdoblament.
L’altra moció del Comú no ha prosperat: ha ha hagut informe jurídic desfavorable a la moció perquè la Paeria suspengui la cessió de dades de caràcter personal a tercers. Malgrat això, per l’interès públic de la qüestió, hem defensat la moció i l’hem debatut. Només s’ha aprovat el primer punt, per unanimitat, mentre que en els altres punts tant sols la Crida ha secundat la proposta del Comú.
El Comú ha preguntat per què la Paeria avança el pagament del consum elèctric de 2 anys a Jamstores. El regidor Fèlix Larrosa ens ha respost que “preguntarà als serveis tècnics d’electricitat” si és possible canviar de titularitat el comptador. Deixem per a vosaltres la valoració de tal ‘resposta’.
Incidim en el plec del contracte de manteniment dels edificis
L’alcalde s’ha negat a que es poguessin votar les esmenes que el Comú de Lleida ha registrat per millorar el contracte dels serveis de manteniment i neteja dels edificis municipals, i tampoc admet ajornar la votació al ple de març per tenir més temps per aconseguir el millor contracte per la ciutat. La proposta del plec ha prosperat amb vots de PSC, Cs i PP, i només el Comú i la Crida hi votem en contra. Hem estat l’únic grup que ha mantingut esmenes i hem aconseguit que algunes s’admetessin, com ara que puguin formar part del Comitè Tècnic de Valoració tècnics municipals dels àmbits del contracte i del departament de contractació. L’aportació de l’agrupació d’electors també dota de major capacitat per sancionar les faltes que cometi la concessionària: la reincidència d’una falta greu serà considerada falta molt greu, i aquesta podrà ser sancionada amb fins a 6.000 euros.
El Comú també proposava una major concreció en els objectius de millora de la gestió energètica i d’augment de l’estalvi energètic i d’aigua. Volíem establir l’obligació de l’empresa adjudicatària d’aconseguir un estalvi energètic i d’aigua del 16% durant el període de contracte.  I ens oposàvem a que s’inclogui fins a un 60% de subcontractació. L’agrupació d’electors també proposava que el contracte fos d’un màxim de 4 anys, incloses les pròrrogues. També s’ha desestimat l’esmena a la totalitat on proposàvem la retirada del contracte per estudiar la seua divisió en lots. L’equip de govern ha agraït la feina i les aportacions fetes pel Comú.
IMG_20160226_170801
PSC i PP han consensuat una moció sobre #Plusvàlua. Hi hem votat a favor, però el regidor Carlos González els recorda que quan han governat a l’estat no han legislat en aquesta direcció.
També hem donat suport a la moció pel mínim vital d’aigua de la Crida, que ha estat tombada amb vot en contra de PSC i Cs. El nostre suport a la moció de CiU, ERC i Crida pel pagament de tributs a l’Agència Tributària de Catalunya tampoc ha servit perquè prosperés, perquè el corró PSC, Cs PP s’ha imposat de nou.
S’han aprovat de manera consensuada 2 declaracions Institucionals: del #8març, Dia Internacional de les Dones i pel Dia Internacional lluita contra càncer infantil. També s’ha consensuat la declaració institucional «L’ajuntament de Lleida per la Compra Pública Ètica i Sostenible».

PANO_20160226_170333

Ple Paeria celebrat aquest divendres 26 de febrer


Pel que fa a les mocions d’entitats, s’ha aprovat per unanimitat la de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida per paralitzar el procés de modificació del reglament del Consell de Cooperació i Solidaritat. Esperem que el regidor de Cooperació, Joan Gómez, prengui nota del que no es pot fer mai: menystenir espais de la societat civil organitzada amb reformes exprés opaques. També s’ha aprovat la moció de Dones amb Iniciativa ‘Un treball digne i un salari just per justícia de gènere’ amb vots favorables de tots els grups excepte Cs, que s’absté. Hem donat suport a la moció de la Comunitat Regants Canal Pinyana en defensa dels regants de Lleida, que s’aprova.
Sobre #SalvemRamaderia preguntem: La mercantil Plagar i Serveis Socials ha retirat la tanca d’accés a la finca de Partida Caparrella 114? En cas contrari, s’ha iniciat el procediment per imposar la primera multa coercitiva? La resposta oral del sr. Larrosa ha estat inaudible, i esperem la resposta per escrit.
I per reblar el Ple, en hem preguntat a l’alcalde sobre una carta que han rebut moltes entitats de Lleida els darrers dies on es parla de la inversió social que, segons aquesta missiva, es va fer a Lleida al 2014. Preguntem:

  • Quantes cartes com aquesta s’han enviat i quin és el cost d’aquest enviament postal per les arques públiques?
  • Quan assegura que la Paeria és la ciutat catalana amb més inversió social, és conscient l’alcalde que el seu govern va computar com a inversió social la seguretat social de tots els seus treballadors? Més de 10 milions de seguretat social comptats com a inversió social. Que li sembla senyor Ros? La resposta, increïble: l’alcalde  diu no tenir constància que el seu govern comptava com a inversió social la seguretat social de TOTS els treballadors de la Paeria.

I tanquem amb el prec formulat pel Sr. Joan Pifarré Vidal, de #SalvemRamaderia que trobareu aquí.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest