Talamonte: “La intenció és poder ampliar el Porta a Porta a tota la ciutat durant aquest mandat”

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .


Lleida és referent pels seus bons resultats, superiors al 70% en recollida selectiva porta a porta. Per això, representants de 10 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han visitat l’operatiu que ha permés que Pardinyes i Balàfia doblin els seus índex de recollida selectiva.

Representants de 10 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona van visitar aquest dijous 10 de juny el circuit del sistema de recollida selectiva de residus Porta a Porta al barri de Pardinyes. L’Ajuntament de Lleida és el municipi més gran de Catalunya, després de Barcelona, en implantar aquest model. El passat mes de març, la Paeria va ampliar a sectors dels barris de Pardinyes i Balàfia aquest sistema de recollida que ja es desenvolupa als barris de Ciutat Jardí, Vila Montcada i una part del Camp d’Esports.

Des que es va posar en marxa aquest sistema a part dels barris de Pardinyes i Balàfia els percentatges de recollida selectiva han augmentat fins al 70,2%. El regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha volgut agrair “la predisposició dels veïns i veïnes per adaptar-se a aquest nou sistema i ha mantingut el compromís de la Paeria d’estar amatent a les necessitats de canvis i perfilació del model que siguin. Amb el porta a porta els índexs de reciclatge s’ha demostrat que augmenten i no podem oblidar que tenim unes directrius europees que hem de seguir”, ha explicat.

El tinent d’alcalde, que ha acompanyat els tècnics en la seva visita a l’operatiu de recollida de Lleida, ha destacat l’èxit del nou sistema i ha avançat que s’està treballant per implantar el sistema de porta a porta a la resta de barris de la ciutat durant aquest mandat. “Estem treballant per poder modificar el contracte d’Ilnet tant jurídicament com tècnica per poder implantar aquest sistema a la resta de la ciutat. Sabem que el sistema de porta a porta és actualment l’únic que permet complir les directrius europees. El sistema del porta a porta ens permet fer una implantació a la ciutat amb un estalvi econòmic de 400.000 euros”, ha remarcat.

Han seguit la visita el cap d’estudis i programes de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), tècnics de Barcelona Regional, tècnics dels Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, l’Hospitalet, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Castelldefels, Cerdanyola, Montcada i Reixach, i Sant Joan Despí. El sistema de recollida porta a porta a Lleida es va començar aplicar fa gairebé tres anys a les zones de Ciutat Jardí, Vila Montcada i una part del Camp d’Esports.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest