Traslladem al govern les prioritats en fiscalitat i pressupostos

Posted on Posted in Notícies.

Lamentem que el govern renunciï a avançar en una fiscalitat més justa i més verda i prioritzarem polítiques socials i de transició ecològica en qualsevol negociació pressupostària.

En la reunió convocada per alcaldia per traslladar als grups les seues previsions per a ordenances fiscals i pressupostos, el comúdelleida ha coincidit amb el govern en la conveniència de congelar les taxes per a la ciutadania i cercar més ingressos per transferències de la Generalitat i l’Estat. Però considerem que s’hauria de seguir avançant en una fiscalitat municipal més verda, que promogui l’autoconsum energètic i la reducció d’emissions, i en una fiscalitat més justa, que situï l’IBI no residencial en el nivell que estan cobrant la majoria de municipis de mida similar a Lleida, aplicant progressivitat. El grup del comú també ha traslladat al govern la necessitat de ser més exigent en el cobrament de les taxes vigents a les grans companyies energètiques i de telecomunicacions.

«Entenem que no és moment de pujar impostos a la ciutadania, però lamentem que el govern no vulgui anar més enllà en una fiscalitat que sigui més exigent amb les grans empreses i grans tenidors, que segueixen augmentant els seus beneficis i gaudint d’un tracte fiscal a Lleida molt més favorable que en altres municipis», ha valorat el regidor Sergi Talamonte.

Prioritats per als pressupostos

Pel que fa al pressupost, el comúdelleida ha reiterat les seues prioritats al govern i ha obert la porta a negociar uns nous comptes en la mesura que el govern vagi donant compliment als acords ja adquirits en matèria social i de mobilitat. «La política social i d’habitatge, la transició energètica i el canvi de model de mobilitat són els grans àmbits que prioritzarem en la negociació pressupostària», ha explicat la regidora Elena Ferre.

En aquesta línia, el comúdelleida ha demanat al govern informació sobre les accions en marxa o planificades per donar compliment al compromís del govern en matèria d’atenció a temporers i inclusió social, així com avenços en les mesures de pacificació del trànsit acordades al mes de maig.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest