Trobada amb l’alcalde per tractar de seguretat i convivència al Centre Històric

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Notícies, Paeria.

El regidor Sergi Talamonte ha mantingut una trobada amb l’alcalde Miquel Pueyo i l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz i l’inspector Juanjo Catalina, per tractar dels problemes de seguretat al Centre Històric de Lleida. En la reunió, el comúdelleida ha traslladat la necessitat d’actuacions urgents per millorar la seguretat i la convivència al barri.

«Sabem que el Centre Històric necessita un conjunt d’actuacions urbanístiques, socials, educatives, de seguretat, que són complexes i requereixen temps, però paral·lelament s’han de prendre mesures a curt termini per millorar la seguretat i la tranquil·litat dels veïns», ha explicat el regidor Sergi Talamonte, fent referència a algunes de les demandes reiterades per les entitats veïnals del barri. La prostitució, el tràfic de drogues i la venda il·legal de roba i objectes que es concentra en determinats punts del barri, són alguns dels problemes que s’han posat sobre la taula.

Davant les explicacions que han proporcionat els comandaments de la Guàrdia Urbana sobre les seues actuacions al barri, el comúdelleida ha plantejat la necessitat d’anar més enllà, amb un possible increment de la presència policial. «Encara que hi hagi hagut un increment d’intervencions i en determinats aspectes una reducció dels problemes de seguretat, no podem demanar al veïnat que es resigni a conviure amb problemàtiques que les institucions estan sent incapaces de revertir», ha assenyalat Sergi Talamonte.

Per això, el comúdelleida ha demanat que es valori un increment de la presència de la Guàrdia Urbana, reforçant el model de proximitat. En la reunió també s’han abordat qüestions relacionades amb la qualitat de l’espai públic. En aquest àmbit, el comúdelleida ha insistit en la necessitat de reforçar la neteja al barri amb aigua a pressió.

Finalment, l’alcalde i el regidor han coincidit en la necessitat d’acompanyar aquestes mesures amb altres polítiques socials, econòmiques i urbanístiques, que abordin la complexitat de la situació al Centre Històric de forma global.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest