Un estudi de la Fundación Energías Renovables situa Lleida en el quart lloc de l’estat en l’accés a bonificacions per fotovoltaica

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Notícies, Paeria and tagged , .

L’estudi de la Fundación Energías RenovablesIncentivos fiscales para instalaciones de autoconsumo fotovoltaico en municipios con más de 10.000 habitantes” posa en valor les bonificacions per fotovoltaica que han aprovat municipis com Lleida, Balaguer i Mollerussa, i situa la província de Lleida entre les que gaudeixen de més població amb accés a bonificacions. L’estudi analitza la situació dels diferents incentius fiscals i econòmics que els ajuntaments inclouen en les seves normatives municipals, per tal d’afavorir i donar suport a la instal·lació de sistemes d’autoconsum fotovoltaic.

«Des de la Paeria hem apostat per impulsar al màxim les bonificacions per a les instal·lacions d’energia fotovoltaica, i la bonificació de fins a la meitat del cost permet que algunes instal·lacions s’amortitzin en uns 5 anys», remarca el regidor de transició ecològica, Sergi Talamonte. «En un moment de crisi com l’actual, la bonificació facilita que la ciutadania se sumi a la transició energètica alhora que ens permet lluitar contra el canvi climàtic generant més energia verda», conclou Talamonte.

En aquest rànquing Lleida és la província catalana amb major cobertura de bonificacions per instal·lació de fotovoltaica, amb el 94% de població, per davant de BCN (83%), Girona (67%) i Tarragona (31%). En el conjunt de l’Estat, Lleida apareix en el quart lloc, per darrera només d’Àvila, Ceuta i Palència.

L’estudi determina que un 41% dels municipis que superen els 10.000 habitants ofereix descomptes de l’IBI a les instal·lacions d’autoconsum, concloent que la bonificació per fotovoltaica a la ciutat de Lleida cobreix 2’5 anys d’IBI, mentre que a Balaguer i Mollerussa l’IBI que es bonifica és el corresponent a 1,5 anys i a Tàrrega no arriba a un any (0,8).

 

En el costat negatiu, La Seu d’Urgell surt com l’únic municipi de més de 10.000 habitants a Lleida sense cap tipus de bonificació (pàg 70).

La Paeria ofereix bonificacions fiscals sobre la quota de l’IBI de fins a un 50% del cost de la instal·lació (fins a un màxim de 350 euros anuals), o de fins a 1000 euros anuals en l’IAE. La ciutadania i les empreses es poden informar a través de l’Agència de l’Energia de Lleida, que disposa d’un servei d’assessorament i d’una pàgina web on s’expliquen en detall les bonificacions: http://paeria.cat/agenciaenergialleida

Instal·lació d’energia Fotovoltaica d’autoconsum impulsada per veïns de la Bordeta

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest