Una Diada per refermar el compromís del Comú amb les llibertats

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies and tagged , .

Les persones que formen el Comú de Lleida tindran diversitat d’opcions aquesta Diada, en què algunes aniran a les manis o als actes institucionals, i d’altres no. Reunim gent diversa ideològicament, en base a un consens de mínims basat en el bé comú, la transparència i la participació com a principis per transformar el govern de la ciutat de Lleida. També ens uneix el republicanisme, la defensa de les llibertats i dels drets civils, i per això exigim novament la posada en llibertat de  forma immediata de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carme Forcadell així com la finalització de les causes judicials contra activistes i càrrecs institucionals, tant els que estan a Catalunya com a l’exili.

L’11 de setembre volem recordar els consensos que ens comprometen. La repressió de l’estat ha impedit la celebració d’un referèndum amb normalitat i plenes garanties, fet que dificulta l’aplicació dels resultats amb mesures suficientment legitimades per la societat. No obstant, la mobilització ciutadana li dóna legitimitat a l’hora de demanar que el resultat tingui conseqüències.

Entenem que tot el que ha passat al voltant del Referèndum de l’1 d’octubre constitueix un mandat clar de superar el marc constitucional i autonomista ampliant les majories socials amb opcions no necessàriament independentistes que apostin per superar el règim monàrquic del 78.

Tenint en compte el resultat del Referèndum i la necessitat d’ampliar majories socials, apostem per un procés constituent que doni continuïtat a l’empoderament ciutadà, sense subordinar-lo necessàriament a una reforma constitucional a Espanya, que celebraríem que es pogués produir.

Ens oposem contundentment a qualsevol via repressiva, de retallada de l’autogovern, de retallada de drets fonamentals i de l’ús de la violència, per això seguim animant la ciutadania a participar activament en tota iniciativa, des de la no-violència, que s’oposi a aquest tipus de mesures.

Denunciem els missatges de determinats partits polítics i mitjans de comunicació que abonen el discurs de la por i l’odi justificant les mesures que vulneren els drets fonamentals i que donen ales al creixement del feixisme.

Entenem que la situació actual requereix diàleg institucional i mediació sense condicionants ni coaccions i que aquest diàleg ha d’anar acompanyat per un diàleg també des de baix, que impliqui la ciutadania, organitzacions socials i partits polítics, creant espais transversals que convidin i interpel·lin les diferents visions de la societat.

Des del Comú de Lleida no podem acceptar l’antidemocràtica negativa de PP, C’s i PSOE a reconèixer la realitat política catalana i l’opció del referèndum. Per això, aquest 11 de setembre, seguim reivindicant el dret a decidir-ho tot i denunciant les polítiques reaccionàries que ens retallen, a totes, les llibertats.

Comú de Lleida

Monografies de Catalunya, imatge de British Library a Flickr

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest