Una llista per reforçar les polítiques de canvi a Lleida

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Endeguem el procés de primàries amb la presentació de les persones que opten a ocupar els cinc primers llocs de la llista electoral

Laura Bergés, Jordi Cipriano, Anna Mayench, Alfred Sesma i Sergi Talamonte són, per ordre alfabètic, les cinc candidates i candidats que es presenten a les primàries del comúdelleida per encapçalar la llista electoral de les properes municipals. Altres persones que completaran la llista electoral o que participen en el comúdelelida han acompanyat els candidats i candidates en la seua presentació.

Les primàries: una aposta per la transparència i la participació ciutadana

Com en les dues darreres convocatòries electorals, seran les veïnes i veïns de Lleida els qui decidiran la llista del Comú en les properes Municipals a través d’un procés de primàries obertes, on tothom que visqui a Lleida podrà dir quines candidates i candidats prefereix entre els 5 que s’han presentat, fixant l’ordre de la llista electoral.

La confiança del Comú en la participació i la intel·ligència col·lectiva és plena i per això, els dies 12, 13, 19 i 20 de novembre la ciutadania de Lleida és convidada a participar en les primàries en les deu taules de votació que es muntaran en diferents barris de la ciutat. En una segona volta, i a partir d’aquests resultats, serà l’assemblea del comúdelleida qui escollirà la persona per encapçalar la llista.

Un projecte col·lectiu

Una candidatura amb ganes de reforçar les polítiques transformadores per una Lleida millor i més innovadora

Els candidats i candidates a primàries han destacat la voluntat de donar continuïtat a la tasca del comúdelleida per tirar endavant polítiques transformadores, posant l’accent en l’atenció a la crisi social, econòmica i ecològica.

Laura Bergés ha destacat la voluntat del comú de “recuperar l’impuls a les polítiques de canvi que havien de marcar el govern d’Entesa i que han quedat frustrades pel continuïsme d’ERC i Junts“, posant l’accent en les polítiques socials per fer front a la desigualtat i la pobresa, la reforma del model de gestió dels serveis públics, el canvi de mobilitat o l’impuls d’una nova economia vinculada a la transició ecològica.

Lleida té moltes oportunitats per ser un referent en polítiques energètiques, agràries, de mobilitat… que responguin al reptes d’un futur marcat pel canvi climàtic, la crisi energètica i la crisi social“, ha explicat el candidat Jordi Cipriano.

Per la seua part, Anna Mayench ha destacat la necessitat que la gent jove s’impliqui en política i que la política tingui més en compte als joves. “No podem esperar a que els altres facin les coses per nosaltres“, ha explicat, “per això vull formar part d’aquesta candidatura, per impulsar les polítiques pensades per al i des del jovent, les polítiques feministes i de respecte a la diversitat de gènere, en el dia a dia, no només quan hi ha dates assenyalades“.

Alfred Sesma ha reivindicat l’opció del comú “com una força que creu i ha demostrat que les coses es poden fer diferent i es poden fer millor, que il·lusioni a totes aquelles persones que no troben una opció fiable per deixar enrere  les fórmules que ja hem comprovat que no funcionen“.

Sergi Talamonte, ha destacat la tasca a govern del comúdelleida i el coneixement adquirit que posa a disposició de la candidatura. “Dins de govern hem estat la força que ha impulsat les polítiques més transformadores, més valentes, en participació, lluita contra la corrupció, habitatge, transició energètica… que han quedat truncades per la nostra expulsió del govern“, ha explicat. “Qui vulgui polítiques de canvi ja ha pogut veure qui les representa millor, amb més ganes, més treball i més valentia“, ha conclòs.

 

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest