Urgim la municipalització del servei d’autobusos

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

La regidora Laura Bergés durant la comissió de Seguretat, Mobilitat i Civisme ha reiterat la necessitat de no prorrogar més el contracte del servei d’autobusos, sinó començar-ne el procés de municipalització per reforçar el servei en el marc de la implantació del nou model de mobilitat de la ciutat.

Portem mesos reclamant al govern que ens faciliti els informes d’eficiència i eficàcia dels models de gestió del servei d’autobús per poder treballar en el procés de municipalització, però fins ara no ens l’han facilitat”, reclamava la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

La regidora del comúdelleida urgeix millorar el servei d’autobús com a alternativa davant les diferents restriccions que es desenvoluparan cap al vehicle privat. “No podem tornar a prorrogar un contracte d’autobús que ens surt molt car i que no satisfà les necessitats de transport públic de la ciutat i menys encara les noves necessitats que es generaran amb la implantació de la Zona de Baixes Emissions“, defensava Laura Bergés.

Per això ens preocupa molt que la regidora de Mobilitat, Cristina Morón, no ens estigui facilitant cap informació ni ens sàpiga dir quines millores de línies i freqüències estan treballant”. En aquest sentit, el comúdelleida ha reclamat al govern que tingui en compte el coneixement dels propis treballadors del servei d’autobús per fer un replantejament del servei.

Des del comúdelleida es defensa la internalització del servei d’autobús, la qual permetria un estalvi en el servei, que ha estat situat entre els més cars de l’estat, i fer una intervenció més eficaç de l’ajuntament en la gestió i adaptació de les línies al nou model de mobilitat.

La gestió externa s’ha mostrat ineficient per incrementar l’ús del transport públic, a més del cost que ha estat suposant per l’ajuntament, aquest tipus de gestió suposa també altres costos, com controlar i fer seguiment del servei prestat per l’empresa“, explicava la regidora del Comú,

Seguint amb aquesta línia la regidora Laura Bergés recordava que la falta de control econòmic i direcció política de les concessions dels serveis públics externalitzats “perjudica l’articulació de serveis públics de proximitat per atendre un futur que és públic i treballa amb la comunitat.”

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest