Us resumim les aportacions que ha fet el Comú al Ple d’aquest divendres

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

Hem començat preguntant sobre la despesa de diner públic en advocats i sobre 14 qüestions més. Ros diu que Paeria va contractar Sapena “perquè és especialista en dret penal”. Sabem que hi ha una factura de més de 3.000€ i l’hem demanat, però encara no se’ns ha facilitat.
Hem votat i votarem en contra de tot conveni amb centres educatius privats o concertats. “Educació pública i de qualitat per a tothom”
Valorem proposta bonificació IBI com a positiva, però del tot insuficient veient la realitat que pateixen tantes famílies. Es pot anar molt més enllà i rebaixar IBI a tothom si acabem amb aquesta gestió pèssima a la Paeria.
Amb els vots de CIU, ERC i Crida, hem guanyat la rebaixa de preu a Escoles Bressol proposada pel Comú. Baixa dels 125,5€ als 90, i també es redueix el preu del servei de menjador en 20€ a partir del proper curs. Ha prosperat aquesta i 4 esmenes més del Comú a les ordenances fiscals. Les teniu totes aquí.
Hem estat els únics que hem votat en contra de l’expedient de modificació de crèdit per pèssima i irreal gestió. Seguim esperant tenir accés a totes les factures demanades.
IMG_1568
Amb més del 20% d’atur, des de la defensa del necessari repartiment del treball, votarem sempre en contra de les compatibilitats a #PlePaeria com les que avui s’han sol·licitat, una d’elles per part de la regidora Mínguez.
Hem donat suport a les 6 mocions d’entitats. La de l’Escola Pinyana s’ha aprovat, però no l’esmena perquè la Paeria desencallés la construcció perquè PSC, Cs i PP hi han votat en contra. Una esmena que, seguint l’exemple d’altres localitats, volia posar solució a 7 anys de canalla de Lleida escolaritzada en barracons.

Mocio Pinyana 30 oct 2015 (2)

Ismael Alfaro ha presentat la moció per la construcció de l’Escola de Pinyana


Cal remarcar, amb tristor, que el PSC ha tombat la moció per l’ús preferent de la llengua catalana a Paeria de la mà de Cs i PP. Poc abans de debatre mocions sobre la judicialització de la política, Ros ha dit que es reserva la potestat d’emprendre accions legals contra el regidor Sergi Talamonte “per les injúries que ha vertit sobre mi” després de la intervenció del regidor del Comú en defensa de l’ús preferent de la llengua catalana a l’Ajuntament de Lleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest