ACTE CENTRAL DE CAMPANYA: “Lleida ha de ser una ciutat amable i valenta amb la joventut, un ajuntament que aposti pel canvi ha de focalitzar la vista cap al jovent”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , , , .

Des del Comú de Lleida sabem que una ciutat no pot funcionar sense la joventut, sabem que seran ells i elles les que en un futur aixecaran aquesta ciutat i lluitaran per ella. Per això mateix, al nostre Programa Electoral hem tingut clara la seva importància i la necessitat de crear i promoure mesures, entorns i recursos que puguin millorar el seu desenvolupament, el seu procés d’emancipació i l’aprenentatge en valors democràtics, d’igualtat, ambientals i de progrés.

L’educació en general, i l’ensenyament formal en particular, són les millors apostes de futur per a qualsevol persona i societat. Per això, creiem que és important acompanyar-los des de la primera etapa de la seva vida potenciant i donant suport a les escoles, llars d’infants i centres de formació de caràcter municipal. A més, obrirem els patis de les escoles com espai d’esport i de trobada, dotant-los de supervisió per tal puguin ser utilitzats quan les escoles romanen tancades, a més de realitzar campanyes per explicar i educar els infants i el jovent sobre la cura dels espais. En la mateixa línia, apostem per la creació o millora dels espais per a joves als diferents barris de la ciutat, explorant fórmules d’autogestió i cogestió que dotin d’autonomia al jovent amb projectes comunitaris per créixer com a persones i part de la ciutadania.

El creixement de la joventut també va acompanyat de professionals així com educadores i educadors de carrer i per aquest motiu, proposem projectes d’acompanyament educatiu i de dinamització dels centres juvenils. El programa inclou diverses mesures per potenciar l’apoderament i l’acompanyament del jovent del col·lectiu LGTBIQ+, amb plans de formació en perspectiva de gènere i educació inclusiva per a monitors i monitores de l’àmbit del lleure. També es contemplen propostes de foment de la participació de joventut nouvinguda a les entitats juvenils del municipi, amb l’objectiu de potenciar la convivència intercultural entre la gent jove.

D’altra banda, creiem que ajudar a les persones més vulnerables és una tasca primordial que ha de realitzar l’ajuntament i per això, portarem a terme un Pla de Lluita Contra la Pobresa Infantil amb la creació d’espais familiars comunitaris, el desenvolupament d’una xarxa d’iniciatives comunitàries per al suport i el reforç escolar, i plans d’ajuts, beques i activitats de suport educatiu, extraescolars, culturals i esportives.

El programa del Comudelleida detalla diverses actuacions a cada barri per desenvolupar tots aquests objectius, amb una previsió d’espais i recursos disponibles per a fer-les efectives. En aquesta línia, es proposen algunes mesures específiques per a l’atenció al jovent de l’Horta de Lleida, Sucs i Raimat, que facilitin el relleu generacional en les activitats agràries, i que atenguin les particularitats en l’accés a l’habitatge i al transport públic en aquestes zones. Volem que el jovent de l’Horta, Sucs i Raimat puguin trobar eines i oportunitats per construir el seu futur sense haver d’abandonar el seu entorn.

La Paeria ha de liderar sense excuses una ciutat que acompanyi, sostingui i aposti per les persones joves afavorint les condicions i els mitjans per fer-los el camí més assequible. La nostra joventut ha de ser un punt clau i participatiu en la política municipal, que ha d’incorporar la perspectiva, els interessos i les capacitats del jovent en les diverses àrees d’actuació municipal.

Acte central de campanya del Comú de Lleida

Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte central de campanya del Comú de Lleida a la plaça Josep Piñol de Pardinyes, on s’han repassat els principals ítems del Programa Electoral, fent especial èmfasi en la joventut. Els veïns i veïnes també han pogut gaudir de l’actuació musical del grup lleidatà de música folk tradicional, Lauzeta.

L’acte ha començat amb la intervenció de la Sonia Martínez, número 3 de la llista del Comú de Lleida, on ha explicat que “tenim un projecte polític que s’ha elaborat des d’una perspectiva feminista, amb propostes concretes i específiques en tots els àmbits d’acció de la Paeria. Ens comprometem a lluitar fermament per erradicar la violència masclista a Lleida: dotarem la ciutat d’un servei municipal i públic d’acollida urgent per a dones en situació o risc de violència masclista, conformat per professionals formats/des en l’àmbit específic de gènere. Potenciarem les estructures de suport, assistència i cobertura de les situacions d’emergència causades per la violència masclista.”

L’Elena Ferré, número 2 de la llista, ha continuat afirmant que “tenim molt clar el que volem i ho tenim quantificat i pressupostat. El Comú té un Programa que reflecteix un projecte de ciutat valenta, amb 457 propostes programàtiques concretes. Volem ser eficients però sobretot humans, en escoltar, entendre i executar polítiques municipals que es puguin portar a la pràctica.”

També ha fet èmfasi en les propostes que afecten al jovent de la ciutat, especialment pel que fa a la “promoció de l’habitatge públic de lloguer i a les polítiques dutes a terme durant el darrer mandat per la Regidoria de Joventut, que durant el 2017 va ofertar solament 11 pisos a menors de 29 anys quan, segons l’IDESCAT, existeixen a Lleida un total de 7.456 pisos buits. Cal revisar i redefinir el Pla de Joventut de l’ajuntament.”

Finalment, el cap de llista Sergi Talamonte, ha tancat l’acte afirmant que “al Comú de Lleida trobareu gent amb capacitats i idees diverses i complementàries, i amb la il·lusió i les ganes de liderar un canvi necessari de govern després de 40 anys d’un PSC ja esgotat. El nostre projecte vol impulsar una Lleida amable, per viure i per treballar, capdavantera, democràtica i sobretot, valenta. Una Lleida que defensi amb valentia els drets de la ciutadania i sigui un govern per tothom. Demano a les lleidatanes i lleidatans que el dia 26 omplim les urnes de vots valents.”

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest