El govern aprova els procediments urbanístics per fer possible TorreSalses de la mà del Partit Socialista

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El comúdelelida ha reclamat, en la comissió d’urbanisme celebrada aquest mantí, que es deixés sobre la taula l’expedient per tirar endavant el vial de Francesc Bortdalba, ja que no s’han fet els informes ambientals que correspondrien a una actuació sobre sòl no urbà. El govern ha desestimat la petició i portarà a aprovació del ple aquesta actuació que suposa un pas més en el desenvolupament urbanístic necessari per fer possible el centre comercial de Torre Salses

El comúdelleida considera que amb la tramitació d’aquest expedient des de la regidora d’urbanisme s’està donant continuïtat al planejament urbanístic definit pel PSC per fer possible Torre Salses, tot i que el govern mantingui en públic la seua oposició a aquest centre comercial.

«La falta d’informes ambientals en una actuació que transforma sòl no urbà és un motiu de pes per aturar aquesta tramitació, i per això no entenem que un govern que diu que vol aturar Torre Salses faci cas omís d’aquestes deficiències i mantingui la tramitació dels expedients urbanístics que donen vida al centre comercial», ha explicat el regidor del comúdelleida Sergi Talamonte.

El comúdelleida denuncia també la falta de coherència del govern, que al·lega interès general per tramitar l’expedient, al mateix temps que l’alcalde i el regidor d’urbanisme anuncien que es retiraran de les votacions per un conflicte d’interès particular, i la resta d’equip de govern s’absté.

«Ens sembla surrealista que el govern impulsi la tramitació d’un expedient que podria aturar, i el porti al ple per a que s’aprovi amb els vots socialistes comptant amb la inhibició de l’alcalde i del regidor responsable i l’abstenció de la resta del govern», ha explicat Sergi Talamonte. «Entenem que tot plegat és una simple fórmula per mantenir l’aparença d’oposició a Torre Salses quan en realitat se li està donant viabilitat».

Recordem que el comúdelleida ja havia demanat la declaració de nul·litat de l’expedient del vial de Francesc Bordalba i del conjunt del planejament del SUR42 mentre era a govern i que havia exigit responsabilitats polítiques al regidor d’Urbanisme per no haver estat prou diligent en la defensa del model comercial acordat en el Pacte d’Entesa. El comúdelleida va ser expulsat del govern precisament per evitar que votés en contra d’aquests expedients urbanístics i que s’incorporessin els informes jurídics que argumentaven la nul·litat del procediment. Posteriorment, el grup municipal va presentar un contenciós administratiu contra l’ajuntament per l’aprovació d’aquests expedients.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest