L’ajuntament ha de posar fi a un conveni amb el Lleida Esportiu que estava mal fet des d’un inici

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida està d’acord amb la resolució del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol per a la cessió d’ús de les instal·lacions municipals del Camp d’Esports i del Camp de futbol annex. De fet, el grup municipal ha qüestionat aquesta relació entre el consistori el club de futbol des d’un inici, i lamenta que les nombroses irregularitats que ara ha posat de manifest l’informe de la regidoria d’Esports no s’haguin detectat i afrontat fins que la situació ha estat ja insostenible.

El comúdelleida considera que el seguit d’incompliments que s’apunten en l’informe jurídic de la Paeria, sumats a l’actitud de la directiva, que ni tan sols s’ha presentat a la reunió amb l’ajuntament i en cap cas ha vetllat per la situació dels jugadors, fan inevitable la resolució immediata del conveni. Tal i com ha apuntat la portaveu del comú, Elena Ferre: «els jugadors mereixen poder tenir l’oportunitat de buscar un altre club que els recolzi, no els menystingui i respecti la seua feina, i per tant, som partidàries de poder rescindir el conveni sense esperar al final de la temporada»

Davant aquesta situació, la regidora del comú ha instat al govern de la Paria a definir quin ús s’ha de donar a les instal·lacions del Camp d’Esport un cop aquesta rescissió es faci efectiva: «cal elaborar un Pla per garantir que el Camp d’Esports continuï tenint un ús esportiu per la ciutat, per buscar clubs interessats en poder-hi jugar (AEM femení, Atlètic Lleida masculí, per exemple), i fins i tot potser per aprofitar el temps que estigui sense nou titular per fer-hi alguna reforma», ha manifestat la regidora del comúdelleida Elena Ferre, tot recordant que l’última gran actuació es va fer el 1993 amb l’ascens de la UE Lleida a Primera divisió.

Una llarga trajectòria d’irregularitats

L’informe jurídic de la Paeria posa de relleu nombroses irregularitats en les obligacions de l’empresa en relació al manteniment de les instal·lacions, el seu ús per a l’esport base, l’exempció de quotes a infants amb aptituds esportives que no poden fer front al pagament, a més dels incompliments de les seus obligacions fiscals i socials. Es posa de manifest, doncs, que el conveni no ha estat útil per garantir un retorn d’interès general, tal i com el comú ha vingut denunciant des del 2015.

Quan es debatia el conveni, al 2015 el comúdelleida ja va manifestar que “l’Ajuntament ha d’ajudar i acompanyar, però no sostenir, l’activitat dels clubs professionals que tenen caràcter privat. I ha de vetllar perquè aquestes aportacions tinguin un retorn social d’acord amb l’esforç de dedicació de diners públics»
Ho podeu llegir aquí: El comúdelleida reclama transparència i garanties de bé comú abans de comprometre un nou conveni amb el Força Lleida Club Esportiu

De fet, vam ser l‘únic grup municipal que va votar contra el conveni actual relatiu a la gespa.

Sentit del vot, al Ple de la Paeria de juliol de 2016

Al 2016 vam presentar una proposta per evitar convenis o subvencions amb entitats, com el club de futbol, que no estiguessin al corrent de pagament amb els treballadors (ho podeu llegir aquí). Llavors el club havia cobrat 180.000 euros de subvenció quan havia acumulat 5 nòmines de deute amb la plantilla. La situació actual, no és nova, dissortadament.

Ha falta diligència en la garantia de l’interès públic

Entenem, doncs, que la regidoria d’esports, hauria d’haver vetllat per no malbaratar recursos públics per afavorir un club privat investigat per presumptes irregularitats en contractes laborals i frau a la Seguretat Social. Ho hauria d’haver fet en l’època del PSC, després amb el regidor Castro i ara amb el regidor Amor.

Per la nostra part, seguim mantenint que els recursos públics destinats a l’esport han d’anar preferentment a activitats amb un valor educatiu i integrador i que les societats mercantils que participen en esports professionals no han de rebre cap tracte de favor de l’ajuntament, en general i evidentment menys encara quan, presumptament, tenen una gestió irregular o il·legal.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest