Laura Bergés defensa un canvi d’orientació en l’acció cultural de la Paeria

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Notícies and tagged , , .

La cap de llista del comúdelleida, Laura Bergés reclama que la regidoria de cultura no ha d’acaparar la programació cultural a Lleida sinó “donar un suport tècnic i econòmic als agents culturals“.

Expressem que aquest model de suport ha de ser un procés progressiu, creant diferents mecanismes per a que el personal tècnic de cultura vagi passant de ser programadors culturals i gestors d’activitats a ser personal que ofereixi els seus coneixements, temps i recursos per a que les entitats i empreses de la ciutat assumeixin el protagonisme en la programació i producció cultural.

En aquesta línia, des del Comú es proposa que s’activi el Consell de la Cultura i dotar-lo de recursos econòmics propis i llibertat per a gestionar-los i distribuir-los. “S’ha d’activar el seu funcionament i l’única manera de fer-ho és que tingui autonomia i capacitat de decisió real“, explicava Laura Bergés.

Una altra mesura que proposem és l’activació d’un fons públic/privat adreçat al finançament de projectes culturals amb i sense afany de lucre. “L’Ajuntament hauria d’obrir una convocatòria de finançament cultural, convocant a potencials inversors i a creadors per facilitar la captació de recursos per al sector cultural de la ciutat”, comentava la cap de llista.

També considerem important consolidar l’estabilització financera dels projectes troncals per a la ciutat, a través de convenis plurianuals que permetin capacitat de planificació a mig termini.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest