Mesures d’estalvi i eficiència energètica en la modificació pressupostària

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

El comúdelleida s’abstindrà en la votació de la modificació del pressupost prevista al proper ple, després que el govern hagi introduït diverses mesures d’estalvi i eficiència energètica que donen continuïtat a les polítiques impulsades en l’etapa de Sergi Talamonte en la regidoria de Transició Energètica. La modificació pressupostària també inclourà un increment de la partida per a la gespa del camp de futbol de Pardinyes, a proposta del comúdelleida i del PSC.

«Cada euro invertit en mesures d’eficiència energètica, es multiplica en forma d’estalvi en la factura energètica, especialment en el context actual de pujada de preus, a més de tenir un impacte positiu en la salut ambiental i de les persones», ha valorat Sergi Talamonte.

El regidor del comúdelleida ha destacat també que la modificació de crèdit inclourà l’estudi de l’eficiència i eficàcia dels diferents sistemes de gestió del servei d’autobús, tal i com estava previst en la moció de municipalització del servei de transport públic urbà promoguda pel comú i aprovada al ple del març.

Estalvi i eficiència energètica

A proposta del comúdelleida es desenvoluparan diverses mesures derivades de les auditories energètiques que el regidor del Comú va promoure des de la regidoria de Transició Ecològica, en coordinació amb Educació.

Es faran inversions de millora de les instal·lacions i aïllaments de portes i finestres, revisió dels termòstats i introducció de protocols de gestió energètica i de telecomandament de la despesa energètica i de la calefacció dels edificis municipals, amb la contractació d’un sistema de control i gestió energètica per valor de 96.782 euros. Aquestes mesures han de permetre contenir la pujada de preus de la factura d’electricitat i gas de l’ajuntament, pressupostada en més de 2,6 milions d’euros al 2022.

El comúdelleida ha acordat també amb el govern que es recuperi el programa d’auditories energètiques a les llars, per tal de divulgar i promoure mesures d’estalvi energètic i econòmic en l’àmbit privat, amb especial atenció a les famílies en situació de pobresa energètica.

Altres mesures

L’increment de la partida destinada a la gespa del camp de futbol de Pardinyes, que havien sol·licitat tant el comúdelleida com el PSC, és una altra de les novetats de la modificació pressupostària, que inclourà també la redacció d’un projecte de rehabilitació de la piscina del Turó de Gardeny, a proposta dels socialistes.

La modificació pressupostària inclou també la realització dels estudis d’avaluació de la gestió del servei d’autobús, que estava pendent des de l’aprovació del a moció per a la municipalització del servi promoguda pel comúdelleida al març passat.

Tot i els canvis introduïts, el comúdelleida mantindrà l’abstenció a la modificació pressupostària que ja va sostenir en el ple del juny, davant la manca de compliment de diversos acords previs en matèria de mobilitat, il·luminació o neteja.

«El govern ha introduït demandes del nostre grup que ja havíem pactat en anteriors ocasions però no s’havien desenvolupat, i encara resten moltes altres accions acordades que no s’estan duent a terme», ha manifestat el regidor del comúdelleida Sergi Talamonte. «Per això, emetrem una abstenció que faciliti la gestió pressupostària i mesures que ens semblen importants, però sense donar un sí a una gestió que segueix decebent-nos en molts aspectes», ha conclòs.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest