Reclamem plans d’intervenció sociocomunitària per abordar la seguretat i el civisme als barris

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal considera que les polítiques de seguretat han d’incorporar mecanismes d’intervenció i dinamització comunitària, mesures urbanístiques i mecanismes d’avaluació, a més del reforç de les actuacions de la guàrdia urbana.

«Estem veient que el govern centra tot el seu discurs i política de seguretat en el nombre d’actuacions de les forces de l’ordre, que són fonamentals, però ens preocupa que això no vagi acompanyat de mesures que potenciïn la cohesió social, un ingredient imprescindible de la política de seguretat i civisme», valorava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

En aquest sentit, el comúdelleida recorda que el govern no va acceptar les propostes per reforçar els plans d’acció sociocomunitària a barris com el Clot o el Centre Històric, que el grup municipal va incorporar com a esmenes als pressupostos del 2024, o que la implantació de la Guàrdia Urbana de proximitat no hagi anat acompanyada de plans que integrin el seu treball en un enfocament d’intervenció comunitària més ampli.

Polítiques de seguretat multidisciplinars

Des del comúdelleida es reclama un enfocament integral de les polítiques de seguretat, que incorporin també aspectes com el disseny i dinamització de l’espai urbà; la prevenció del consum de drogues; l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació per a la prevenció; la millora de la recopilació de dades i dels mecanismes d’avaluació; o la participació ciutadana en la coproducció de polítiques de seguretat.

«El govern fa moltes notes de premsa publicitant actuacions policials, però poques propostes que abordin la seguretat i el civisme a Lleida des d’aquesta perspectiva multidisciplinària que ens recomanen tots els estudis i informes més recents sobre seguretat a les ciutats, i que semblarien esperables d’un govern d’esquerres», explicava Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest