Reclamem una actualització i transparència en les dades de recollida de residus

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El comúdelleida, demana una revisió i publicació de les dades de recollida de residus a la ciutat. Les darreres xifres disponibles es remunten al 2018, destacant la manca de transparència del govern en aquesta qüestió.

En diferents ocasions, el govern ha parlat de l’avaluació del sistema de recollida de residus, especialment del model Porta a Porta, i l’ha definit com a fracàs. No obstant això, cal fer una valoració transparent i basada en dades actuals“, explicava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

La regidora Laura Bergés, afegia que “l’actual postura sobre el sistema Porta a Porta no reflecteix la realitat, ja que la major part del veïnat en les àrees on s’aplica està participant activament, amb índexs de recollida selectiva que arriben al 90% a Ciutat Jardí i al 70% a Pardinyes.”

A més, el comúdelleida insta el govern a abordar altres qüestions crítiques, com els elevats nivells de contaminació registrats al mes de gener, amb superacions dels límits acceptables de PM10 i PM2.5, i exigeix fer ús, davant aquesta situació, del protocol establert. “Aquests fets han generat avisos reiterats i cal una explicació clara i accions immediates per abordar aquest problema ambiental“, defensava la regidora Laura Bergés.

La regidora també recorda que, tant el govern anterior com el PSC, van abandonar accions clau destinades a garantir una bona implantació del Porta a Porta, com el seguiment dels punts negres, la sensibilització i l’acompanyament a les famílies. El comúdelleida destaca la importància d’una campanya de sensibilització sobre les dades comparatives entre barris amb Porta a Porta i sense, subratllant la necessitat de reduir residus i incrementar la recollida selectiva.

Enllaç a les últimes dades de recollida de residus a la ciutat, que daten del 2018

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest