Volem una Zona de Baixes Emissions efectiva per reduir el trànsit i la contaminació

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal del comúdelleida celebra que s’engeguin els treballs per implementar la Zona de Baixes Emissions (ZBE), però demana al govern ambició, alternatives de mobilitat i pedagogia per involucrar la ciutadania en un projecte de millora de la salut i el benestar a la ciutat.

Hem de definir les ZBE com a Zones de Ben Estar, remarcant que la seua implantació ha de servir per millorar la salut, la qualitat de l’aire, l’ús i gaudi de l’espai públic“, expressava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés, en la Comissió Informativa de Seguretat, Mobilitat, Civisme i Convivència, en què ha demanat al govern que apliqui els principis que promou la xarxa de Ciutat que Caminen en relació a les ZBE.

El grup municipal ha mostrat preocupació per l’anunci del govern que vol començar la implantació de la ZBE en només el 10% de la ciutat, concretament al Centre Històric. “Començar per una de les zones de menys trànsit de la ciutat no ens permetrà assolir els objectius principals de les ZBE que són precisament reduir les emissions“, deia Laura Bergés.

Per això des del comúdelleida s’ha demanat que el desenvolupament de la ZBE es basi en els estudis sobre emissions i contaminació que encarregarà el govern i que sigui a partir d’aquests estudis que es defineixi un pla d’implantació que tingui un impacte real en la reducció d’emissions i contribueixi de manera efectiva a millorar la qualitat de l’aire i la salut de la població.

El grup municipal també ha proposat que els treballs per a la implantació de les Zones de Baixes Emissions o Zones de Ben Estar, vagin acompanyats del desenvolupament d’alternatives de mobilitat no contaminant, com una major oferta de transport públic, serveis de compartició de vehicles elèctrics o lloguer de bicicletes, a més de facilitar els desplaçaments a peu amb mesures com l’adaptació dels temps semafòrics a prioritzar els desplaçaments dels vianants.

El comúdelleida es mantindrà col·laboratiu en aquest procés, amb la finalitat de garantir que la implementació de la ZBE sigui efectiva i beneficiosa per a tota la ciutadania de Lleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest